Julhalsning fran Thailand

En solig och varm julhalsning till alla barn och vuxna i gula huset !
Fran Ann-Catrin

Julkram

image41 

En stor bamsekram till er alla och en önskan att ni får ett härligt jullov!

Vi jobbar på språktimmen

                                                                     


                                                                   

Här jobbas det för fullt med olika saker - allt handlar om att läsa!

Inför v.51

Nu är det sista veckan på terminen...                        


Den här veckan har vi avslutat det mesta av vårt arbete i period 3. Ni kanske märker att det kommer hem lite papper. Jag kommer också att skicka hem matteläxboken och lite fler bilder. Innan vi skickar hem saker så funderar varje barn på om det är något som man vill spara i sin portfolio. Det som sparas i portfolion ska vara något man själv är nöjd med och ett exempel som visar att man lärt sig något nytt. Eftersom inte riktigt alla är färdiga med sina tidslinjer så kommer jag att låta dem sitta uppe tills efter jullovet.

Jag har också kollat av läsningen, begreppen hälften/dubbelt samt de geometriska formerna. Läsningen är på stark frammarsch hos alla barnen - det känns jättekul! Försök hålla igång även under lovet så inte allt glöms bort... På måndag går vi till biblioteket (jag har hittat en tid som passar) och då får de låna ett par böcker att ha hemma under jullovet. Se efter så ni inte har gamla böcker hemma!

Vi har firat Lucia med att titta på treornas luciatåg i matsalen, sen fikade vi i gula huset på lussekatter som barnen bakat tidigare i veckan. Smaskigt!

På klassrådet läste vi igenom protokollet från elevrådet och vi pratade om ett förslag på matvärdar som Monica i köket lagt fram. Vi alla tyckte det var en bra idé och många anmälde sitt intresse redan nu för att få hjälpa till i matsalen.

På språktimmen passade vi på att jobba enskilt med valfritt material av det mesta som vi använt under terminen. Jag kommer att lägga ut lite bilder från det passet på bloggen, håll ögonen öppna!


 

Nästa vecka blir fylld av aktiviteter;

På tisdag är det dags för stora julbadet - hela gula huset går till simhallen. Vi går direkt på morgonen och är tillbaka till lunch.

På onsdag är det Pysseldag i huset. Vi har också bokat in en sagostund i biblioteket på morgonen.

På torsdag går vi till Charlottenborgsslott för att titta på de julpyntade dockskåpen.

På fredag är det julavslutning mellan 8.00 och 10.00 och sedan är det jullov...


Jag tar dock jullov lite tidigare och jobbar min sista dag på måndag, sen åker jag på semester på tisdagen och är borta i 14 dagar.


Vad säger ni om julgransplundring tillsammans i januari? Någon frivillig som vill ta tag i det? Det skulle vara kul att göra något tillsammans barn och vuxna.



Ta det lugnt i julhetsen!


Inför v.50

Tänk att en termin går så fort!

Nu börjar det dra ihop sig för avslutning. Nästa vecka kommer att handla mycket om att avsluta den här perioden. Vi har redan börjat utvärdera våra mål. Alla barn uppfattar att de kan jämföra villkoren för 100 år sedan med hur vi har det idag. De ger fler konkreta exempel som man förstår att de fått insikt om när vi var i museilägenheten eller från det de fått reda på i frågor till någon släkting.
De har denna vecka fått visa hur man tar reda på hälften av ett tal och hur man gör när man "dubblar".  De har ritat ett torn med hälften av klossarna röda och de har ritat en julgran med dubbelt så många kulor som jag ritadepå min (7 st). Den uppgiften gick jättebra!
Vi har samlat geometriord och skrivit in dem i "Min ordbok". Några har också skrivit in på bloggen vilken deras favoritfigur av Astrid Lindgren är. Vill ni läsa deras kommentarer måste ni rulla ner en bit på bloggen.
Vi har haft kompisgrupper och gjort julmobiler - det föranledde prat om ordet mobil. Många trodde vi skulle göra mobiltelefoner...
Vi har fått fördela om en del resurser på skolan, vilket gör att Gunilla inte är resurs hos oss. Hon har däremot kvar musiken på fredagarna.

Eftersom jag åker på semester redan den 18/12 kommer vi att plocka undan det mesta nästa vecka. Under v.51 kommer det att bli en hel del annorlunda aktiviteter bland annat ett simhallsbesök den 18/12 för "stora julbadet". En dag kommer att bli pysseldag och vi hoppas också att de ska få göra ett besök till Charlottenborgsslott för att se de julpyntade dockskåpen.

Inför v.50
Tyvärr kan vi inte gå till biblioteket på måndagmorgon som vi har gjort - det har skett en dubbelbokning och jag ska försöka hitta en annan tid. Skicka gärna med böckerna på måndag ändå!
Vi tar en läxfri vecka! De har ju varit så flitiga hela terminen. De som läser en kvart om dagen avslutar när boken är färdigläst!
Grupperna på måndag /tisdag kommer att bli lite annorlunda denna vecka, vi ska baka!
På torsdag firar vi Lucia på skolan. Treorna står för Luciatåget. Efter rasten har vi gemensamt fika i huset - då ska vi äta det som bakats tidigare.
På fredag är det fredagskul och nu är det spela spel som står på tur enligt barnens önskelista.

Vi hoppas på snö!

Inför v.49

Nu är vi inne i december snart!


Vi håller på för fullt med våra individuella tidslinjer. En del barn önskar fler kort och i så fall är det från fyra, fem, sex och sju års ålder. Skicka med i så fall. De blir jättefina!

I tisdags hade Linda en lektion kring ordningstal och det kommer vi att fortsätta med.

I onsdags hade vi två PRAO-elever här från Skolgårda. De tyckte att det hade varit jättekul och att barnen var snälla. De fick prova att ha hand om några lekar på gympan och på morgonen fick de vara på varsin station under språktimmen. De hjälpte också till med att kolla att alla barn kan alfabetet.

Vi har fått lite kommentarer på bloggen som vi läste idag, torsdag. Det uppskattas verkligen ? så skriv gärna mer.

På klassrådet diskuterade vi killarnas omklädningsrum där det tydligen varit rörigare än vad man kan acceptera. Erik finns där men tyvärr har pojkarna inte lyssnat på honom. Vi har noga gått igenom att man ska klä av sig, ta på sig gympakläder, lägga sina kläder snyggt i en hög eller i gympapåsen och sedan bara vänta. Detta ska helst inte ta längre tid än 10 minuter. Det blir upp till bevis nästa vecka!

Snöbollskastningspappret känns inte riktigt lika aktuellt nu, men snart är det nog dags igen och då kan det bara bra att vara förberedd.


Hoppas att fredagen varit lika bra som resten av veckan.


 Inför v.49


Kompisgrupper på torsdag annars är det en vanlig lugn vecka! Eftersom perioden går mot sitt slut ska vi väl samla ihop både tankar och alster.

Nu får ni njuta av första adventsljuset, glögg och pepparkakor!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


RSS 2.0