Veckobrev inför v.51

Sista veckan på terminen ~ så fort det har gått!

Den här veckan har vi gjort julkort på våra temagrupper. Eleverna valde vilken modell utifrån tre givna och sedan gjorde man det kortet noga och klart innan man eventuellt fick välja en modell till – allt för att nå vårt förbättringsmål att eleverna ska känna att de är med och påverkar vad de får göra. Ett delmål med julkorten var att träna sig i att följa en instruktion.

Vidare har arbetet fungerat som vanligt, läxorna har kommit in i tid och för er som har barn  i årskurs ett så betyder ordet färst minst antal (motsats till flest).

Jag har under veckan gått igenom målen för de perioder som har passerat och resonerat med barnen om huruvida de har nått målen eller inte för att de ska veta vad jag skriver på rapporten hem till er – jag gör också en egen reflektion kring det som jag skulle ge besked om individuellt. Det kommer hem i början på nästa vecka!

Nästa vecka är det ingen läsläxa för varken ettor eller tvåor, men vi kör en
    matteläxa!

På onsdagen blir det lite julpyssel efter rasten.
 
På torsdag är det dags för stora julbadet. Då går vi till simhallen direkt på morgonen. Frukten kan vi passa på att äta innan vi går tillbaka.


Julavslutning  ~ fredag
    alla slutar klockan tio

När vi kommer tillbaka från jullovet fortsätter den här periodens arbete.


Veckobrev inför v.50

Vi är med i stora värmeljusjakten!

Det betyder att vi samlar tomma värmeljuskoppar. Värmeljusen är gjorda av aluminium som är viktigt att vi återvinner så mycket som möjligt. Så här står det på värmeljusjaktens hemsida:

Genom att återvinna sparar man hela 95 % av energin som går åt vid nytillverkning. Om vi lämnar alla våra aluminiumförpackningar till återvinning, blir den energi som sparas så stor att den kan värma upp ungefär 8500 småhus per år. I Sverige återvinns ungefär 88 % av allt aluminium. Det är en bra siffra som gör oss till det tredje bästa återvinnarlandet i världen. Men vi kan bli ännu bättre!”


Läs gärna mer på www.varmeljusjakten.se


När man lämnar in värmeljuskoppen ska man ta bort den lilla plattan som veken sitter fast i samt allt stearin.


På skolan tävlar barn mot vuxna under december månad. Vi rapporterar under den tiden in vårt resultat i den stora tävlingen – kanske kan vi få ett diplom... så får vi sedan ta ställning till om vi vill fortsätta i den stora klasstävlingen, då håller man på till april.

 

Julböcker – fram till jullovet tänkte jag att vi skulle läsa lite julsagor på fruktstunden och det vore trevligt om barnen kunde bidra med någon favorit-julsaga. Om många tar med sig böcker kanske de kan få vara i skolan tills vi har hunnit läsa dem.

 

Vi fortsätter att låna ut böcker från boklådan med nya böcker!

 

På husrådet i onsdags gjorde vi en liten enkel undersökning om hur eleverna upplever matsituationen. Vi kommer att berätta för barnen om resultatet av enkäten på måndag och vi kommer också att göra en del förändringar utifrån resultatet.

 

På torsdagen när vi hade lite snö utlystes det en snöskulpturtävling på rasten, tyvärr vet jag inget resultat. Men kul var det!

 

Schemaändringen med eget arbete på måndag + torsdag samt bild på torsdagen fungerade mycket bra! Jag har halva gruppen i bild och Mia läser läsläxa med tvåorna och Christoffer hjälper övriga med eget arbete. Efter halva tiden byter vi för att ge bildinstruktionen till andra gruppen efter det kan man fortsätta göra klart sin bild.

 

Målen för den här perioden får ni hem idag!

 

Vi jobbar på som vanligt nästa vecka....


Trevlig helg!




Veckobrev inför v.49 - lite försent

Vilken konstig vecka!

Jag var i Växjö måndag och tisdag och fick lite nya tankar när det gäller bland annat skriftliga omdömen och en hel del roliga mattetips.

Christoffer tog hand om barnen på måndagen och på tisdagen var ju alla lediga!

Lite snö hann det komma men den försvann ju lika fort. På måndagen hann de vara i backen stund...Vi hade en blöt dag i onsdags och då märkte vi att det behöver fyllas på med extra kläder i lådorna...Kom ihåg att namna allt!

På onsdagen var de i biblioteket och Christine läste om julen. Det kommer att vara så varje vecka fram till lovet.

Under veckan har vi sparat i portfolion. Vi har pratat om målen för perioden. Barnen tränar sig i att motivera varför vissa arbeten sparas. Vi försöker få syn på vad de har lärt sig.

Jakob har varit och presenterat nya böcker för oss. Det har ju varit en paus i lånandet när vi har läst en kvart om dagen och Jakob har haft data med tvåorna, men nu ska vi komma igång igen...Vi fick en boklåda med en massa nya böcker och de flesta lånade hem en bok redan på direkten. Alla barn fick också en bokkatalog med sig hem, bra med lite julklappstips...men Jakob berättade också att vi ska vara med och rösta till bokjuryn 2008 och då kan katalogen vara bra att markera vilka böcker man har läst och vilka böcker man tyckte var extra bra i. Röstningen kommer att ske någon gång i mars och man röstar bara på böcker som kommit ut under 2008.

Nästa vecka kommer vi att starta med lite nytt arbete. Bland annat kommer vi att bara ha temagrupper på tisdagar och då kommer vi att erbjuda lite olika trivselaktiviteter för barnen – det kommer bland annat att vara pussel och spel, göra julkort...

Vi kommer att jobba en del med tid, klockan, året, månader under den här perioden som sträcker sig in på det nya året.

Nya mål kommer ut nästa vecka.

Nu ska läsläxorna för tvåorna komma igång också!

Ettorna läste sina läxor jättebra!

Jag ligger lite efter med återkopplingen från samtalen med de som jag gjorde sådana överenskommelser. Jag är på gång...

Det är dags att fira advent!















RSS 2.0