Vi jobbar med året



I våra faddergrupper jobbar vi under den här perioden med året, årstiderna och månaderna.
När man delar in året i fyra delar så kallar man varje del för en årstid. Vi kommer att jobba med en årstid varje vecka.
Den här veckan är det vinter. Vilka månader ingår i den årstiden? Vilka fyller år under den årstiden? Hur ser det ut ute och vad leker man under årstiden? Det är några av de saker som vi pratar om.

Öppet hus

Lördagen den 22/1 hade hela skolan Öppet hus. Alla som ville besöka oss och se vad vi jobbar med var välkomna. Vi hade två "vanliga" lektioner i varje klass.

F-klasssen läste ramsor, lekte lekar och jobbade med två arbetsblad.



Ettorna hade ett läspass och sedan en bildlektion där de klippte silhuetthus.



Tvåorna testade sin kunskaper om geometriska former genom att bygga en robot. Här kommer två snygga exempel.


Fredagskul

Sista fredagen i varje period brukar vi ha något som vi kallar fredagskul. Den här gången var det film och pop-corn som stod på programmet. Filmen hetta Pets och var omtyckt av de allra flesta barn.



Lyckad skridskodag

Vi hade en mycket trevlig dag på isbanan. Alla kämpade duktigt både med skridsko-åkningen men också med att gå fram och tillbaka.

Ett extra Tack till Lasse, Alexandras pappa som var med oss.

Ny saga



Idag läste vi sagan om vanten i alla faddergrupper. Den finns i flera olika varianter. Vi kommer att läsa en på torsdag också. På Fronter finns det en version med lite animerade bilder till - vi kommer att visa den också!

Efter sagan målades det vantar med alla färger och mönster man kan tänka sig!



RSS 2.0