Trevlig helg!

Jag hoppas att ni alla får en skön helg. Jag hade lite svårt att hänga med på att det var studiedag idag och därför blir det inget veckobrev förrän på måndag...men jag hoppas att alla tagit del av informationen angående måndagens utflykt - vi går till Knäppaviken och grillar. Skolan står för lunchen men man  får ta med lite enkelt fika hemifrån om man vill...

Jag har varit på en mycket intressant föreläsning i dag så nu kommer vi att testa lite av det jag fått lära mig till veckan...spännande eller hur?

Inför v.21

   

Var tog solen och värmen vägen?


Det här blev ju en väldigt konstig vecka för mig, borta i tre dagar och sedan festival när jag kom tillbaka! Barnen gjorde i alla fall ett jättefint framträdande på festivalen. Men det var många duktiga deltagare och vi kom på en delad fjärdeplats med övriga som inte placerade sig. Vinnare blev Mimmi i trean som sjöng och dansade till Amy Diamonds Thank you. Det var en intensiv men givetvis rolig dag!


Jag har försökt samla in lite läxböcker men är det så att någon har glömt så är det bra om de kommer till skolan på måndag, så jag kan kika över vad som har gjorts. Vi fortsätter att kämpa på in till slutet!!!


Under veckan har de jobbat vidare med vårt tema och flera har varit på studiebesök. De har gjort fina planscher som de ska redovisa för ?främlingen? när den dyker upp...


Till veckan som kommer är det kvällsjobb på tisdagen och det är miljö och samarbete som gäller. Barnen kommer att gå en runda med sina kompisgrupper och genomföra lite övningar tillsammans. Mellan fyra och sex håller det på och det är obligatorisk närvaro som gäller.


onsdagen kommer de nya 6-åringarna och hälsar på. Det ska bli spännande att få träffa de nya kompisarna som ska gå med oss i höst.

torsdag är det avslutning i kompisgrupperna ? för de som går i åk 6 är det ju sista gången i den gruppen. Vi träffas som vanligt mellan 8.30 och 9.15.

fredag är det studiedag och barnen är lediga från skolan.


Måndagen den 26/5 har vi planerat en utflykt till Knäppaviken. Vi ska ta med oss målarsaker så att vi kan måla något när vi är där. Återkommer med vad som gäller angående matsäck.






Info från föräldramöte den 15/5


Vi presenterade höstens organisation, lite bakgrund samt visade ett schema över hur det kan komma att se ut rent praktiskt.

Vi kommer inte att få någon mer lärare till huset, utan Draginja och jag kommer att vara de som jobbar med alla barnen i huvudsak. Vi ser att det kommer att lösa sig väldigt bra, vi kommer att få ut rena klasstimmar då grupperna är för sig och vi kommer också att kunna fortsätta arbetet med tema-grupper tillsammans som vi gjort under hela året.

En förstärkning vid tre tillfällen i veckan då f-klass / åk 1 / åk 2 ska ha undervisning samtidigt kommer vi att få. Vad som kommer att ske under de lektionerna och vem som kommer att ha vilken grupp kommer att bero på innehåll och syfte. Det kommer att vara Åsa Bjurgert (hon arbetar med svenska som andra språk) som hjälper oss med de timmarna.

Har ni frågor om detta så får ni gärna höra av er till oss!

Sedan presenterade vi bloggsidan och Fronter som är en lärplattform som Motala kommun använder. Vi kommer att återkomma till det i höst!



Hälsning

Hej alla!
Hoppas att ni har haft det bra idag, måndag och att ni får det bra kommande dagar också. Jag sitter nu i Nässjö på hotellet och väntar på att mitt tåg mot Malmö ska gå. Vi ses på torsdag när det är dags för festival - det ska bli jättespännande!
kramar till er alla från Ann-Catrin

Inför v.20

   

Tillbaka efter långledigt!


Nu känns det att vi går mot slutet av terminen...solen skiner, värmen är här och när man bläddrar i almanackan står det utflykter och annat nästan varje vecka...


Barnen jobbar på för fullt med det nya temat! De är indelade i olika grupper beroende på vad de önskat att jobba med i närområdet. Några har valt att titta lite närmare på förskolorna, en grupp jobbar med Dunteberget. Göta Kanal, slottet, centrum, kyrkan, bostadsområdet Lustigkulle och äldreboendet är de grupper som nu är igång. Flera av dessa har redan gjort studiebesök under veckan som gått. De ritar och skriver och målet är ju att de sedan ska berätta om sitt område för en främling.


Vi fortsätter träna strategier för huvudräkning och de är jätteduktiga!


På språktimmen har vi den här veckan läst korta texter och svarat på frågor. De svarar lätt och rätt på frågorna men nu ska vi utveckla det hela till att man ska svara med en hel mening.


Vi hade en mycket trevlig mattedag den här veckan!



Inför vecka 20


Jag kommer att vara borta tre dagar i början på veckan. Vi har löst det i huset på lite olika sätt.

På måndag kommer förskoleklassen och ettan att ha hela samlingen tillsammans ända fram till rast. Efter rasten kommer Mirsad att jobba med mina temagrupper!

På tisdag kommer Mirsad att ta tankeverkstad på morgonen och efter rasten kommer Gunilla för att träna extra på teatern inför festivalen på torsdag. Skrivartimmen sist på tisdagen kommer Draginja att ta hand om.

På onsdag kommer Draginja att ha språktimmen och efter rasten är det temagrupper och då kommer Mirsad att ta hand om mina grupper igen.

Vi tycker att det blir en bra lösning.


Läxor kommer att delas ut som vanligt på måndagen och de gäller till torsdagen!


På torsdagen är det dags för festivalen och då gäller det att vi håller tungan rätt i munnen!


Vi bjuder in till en föräldrakväll på torsdagen (se särskild inbjudan). Tyvärr kommer det lite plötsligt på men vi hade lite trångt i almanackorna, hoppas ändå att så många som möjligt kan komma.




 

Dags att njuta av en och annan glass!


RSS 2.0