Höstlov!

Hoppas att ni har det bra på lovet. Jag har städat en bokhylla och rensat i trädgården. Om man klickar på kommentar här under så kan man skriva och berätta om något man gjort. Och vi kan läsa det tillsammans när vi ses på måndag.

Hoppas att böckerna ni lånade innan lovet är bra. Jag läser en tokig bok om en elefant just nu. Ni får jättegärna berätta om någon bok ni har läst. Det kan ni också göra under kommentar.

Ni får ta hjälp av mamma eller pappa eller någon annan.

Vi ses på måndag!

Utflykt till fågeltornet

Tyvärr hade vi inte riktigt vädrets makter med oss. Det var fuktigt, dimman låg tät och det var inte mycket att skåda vid fågeltornet. Men alla var vid gott humör. Promenaden var lång men inget gnäll hördes. Alla testade kikarna trots att det var svårt med sikten. Och maten...det var höjdpunkten. Tänk att korv med bröd/mos smakar så gott!

  Benjamin drog kärran hela vägen ner till parkeringen.

   Tre tjejer med en fin lövbukett.

Vilken trevlig kväll!

Här är alla samlade för att inleda kvällen med att sjunga en sång.

kören

Och här visar Carolina och Filippa sina världskartor. Klicka på bilderna så kommer de upp i lite större format.

                     

Redovisningen skedde i två grupper och när man inte redovisade sina arbeten så gick man till biblioteket där man kunde passa på att låna böcker till lovet.
Vi tyckte det var en jättetrevlig kväll. Barnen var stolta över sina arbeten och alla redovisade duktigt.

Inför v.44

Ett stort tack till er alla som besökte oss i torsdagskväll. Det är viktigt för barnen att få visa upp vad de kan. De var lite nervösa innan men de gjorde allting jättebra!


Jag glömde informera om att vi var kort om folk, Draginja och Gunilla är båda sjuka. Gunilla kom ändå och spelade så att barnen fick sjunga sin sång. Det var Eva och jag jätteglada för.


Vi har avslutat allt arbete som vi gjort den här perioden. Barnen har valt ut vad de vill spara i sin portfolio (de flesta valde sina världskartor som jag har fotograferat av) och annat skickar jag hem. Vi har också läst igenom målen och funderat på hur vi har visat att vi nått dem.


Allt hade fungerat bra i måndags och tisdags med, när jag var på konferens i Malmö. För mig var det två fullspäckade dagar med mycket intressant angående matematikundervisning att ta del av. Det blir med all säkerhet en föräldrakväll i matteverksta´n nästa termin.


Som vanligt redovisar de sina läxor jättebra. Den här veckan har jag bara samlat in matteläxorna medan alla däremot fick läsa läsläxan högt eftersom vi hade lite kort om tid.

På kompisgrupperna vek vi pappersgrodor och ordnade olika tävlingar. Instruktion till grodan finns på Unga faktas sida på nätet. Jag tycker det är lättast att hitta den via Annas länkburkar http://www.burkar.nu/ Jag brukar välja smågodis och sedan leta efter "fyren" som är deras symbol. I fall ni vill köra grodrace hemma!


Vi avslutar den här veckan med en utflykt till fågeltornet och hoppas att det blir lika härligt väder som vi har haft tidigare i veckan.


Nästa vecka är det dags för höstlov! Det passade ju väldigt bra att alla lånade med sig lite bra böcker hem nu när det är ledigt från skolan.


När vi börjar igen är det dags för ett nytt tema. Information om den nya perioden, nya mål och eventuella schemajusteringar får ni efter lovet.


Ha det riktigt skönt!


-Får jag vara med?

  Här ville några vara med och bygga ett högt torn.

     -Får jag vara med och rita, frågar Emilia.

     Emma fick vara med och "pärla".

  Stina var med och pusslade det här fina golvpusslet.

Inför v.43

Jag hoppas att ni alla har hunnit ta del av de fina inbjudningarna som barnen har gjort till varandra angående vår föräldrakväll på torsdag. Och givetvis hoppas vi på stor uppslutning.


Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med kapsylerna och tränat oss på begreppet skillnad.  Två kompisar har jämfört sina kapsylhögar och funderat på vad som varit skillnaden. Sen har vi också lagt ihop våra högar och sett hur mycket det blir tillsammans. Det är lätt att lägga ihop stora tal när man har muggar och byttor istället för siffror...

Alla redovisade sin matteläxa jättebra - var och en läste upp sina uppgifter för mig så att jag fick höra att de läser ut talbilderna och symbolerna rätt. 


När det gäller arbetet med världen så har vi avslutat de olika grupperna. Vi har också varit på sagostund i skolbiblioteket (halva klassen, det är den andra halvans tur nästa vecka). Det var en mysig stund!


Våra böcker om en resa är färdiga!


Läsningen är på gång hos många. Vi fortsätter med småböckerna i läxa och de som vill läsa ännu mer intensivt har en möjlighet att läsa "en kvart om dagen" med ett protokoll och där man tar lite mer ansvar för att byta bok när man behöver. Läser man på det systemet ska bok + protokoll ligga i väskan varje dag. Läser man en liten bok från måndag till torsdag räcker det om boken är med på torsdagen. I en del småböcker finns det frågor till boken klistrade på insidan av pärmen, barnen behöver inte svara på dem! Ni kan givetvis kolla av dem muntligt för att se om de förstår vad de läser - men läxan är bara en ren läsläxa.


Vi har fått reflexer av Emmas mamma. Ett stort Tack! Det behövs nu när det börjar bli mörkt.



Inför v.43

  • Jag är borta må + ti då jag är i Malmö på mattekonferens. På måndagen löser arbetslaget dagen och på tisdag vikarierar Melissa (de som är på fritids känner igen henne). 
  •  På onsdag är det FN-dagen och idrotten är inställd eftersom det är storsjung för alla f-2:or i gympasalen.
  • Det är dags för kompisgrupper på torsdagen. På kvällen har vi föräldrakväll kl. 18.00 - 19.00.

  • På fredag är det sista fredagen i den här perioden vilket innebär fredagskul ! Förra gången var det pyssel som eleverna hade önskat. Näst flest röster fick utflykt och då är det dags för det. Det blir en promenad till fågeltornet. Tänk på varma kläder, bra på fötterna och något litet att fika på. Vi tar med oss mat från skolan. Vi går klockan tio och är tillbaka senast ett.


V. 44 är det höstlov och vi är lediga från skolan hela veckan. Vad  snabbt det har gått ...


Ha en skön helg!


Fröken har varit på datakurs



Så här roliga bilder kan man göra då.

Inför v.42

Vilket engagemang när det gäller världsdelarna...



Vi har haft två grupper denna vecka och fortsätter nästa vecka. De områden vi jobbar med är frukter/mat, djur, kartor/flaggor, vatten. De har hela tiden med sig sin världskarta och fyller på med text eller bilder.


Torsdagen den 25/10 tänkte vi bjuda in er föräldrar för att ta del av vad de gjort. Det blir en enkel redovisning i lite mindre grupper. Klockan 18.00-19.00 hade vi tänkt oss och givetvis måste barnen vara med - de är de som ska visa sina arbeten. Vi återkommer med en inbjudan!




På skrivartimmen har vi gjort en bok som handlar om en resa. Vi skriver efter en given modell och vi i ettan har förbättrat våra böcker genom att skriva av själva med små bokstäver istället för att använda de sidorna som var förtryckta. Jag åker till________(en världsdel). Jag åker___________(ett transportmedel). Jag ser____________(vad kan man se där?).


På klassrådet har vi pratat om att få vara med och vi har praktiserat det genom att haft olika aktiviteter som vi vuxna berättat om (Jag ska gå och bygga ett högt torn i byggrummet) på gång och sedan har barnen kommit och frågat om de får vara med. Barnen uppfattade detta som ett roligt lekpass.


Idag, fredag, har fritids erbjudit rastaktiviteter på förmiddagsrasten. Vi har också varit i skolbiblioteket och fått information av skolbibliotekarien Jakob. Det handlade om hur det går till i biblioteket.




Inför v.42


Samtalen fortsätter kommande vecka. Barnen har varit jätteduktiga. De pratar bra om sin vardag och om sitt lärande. De är med och formulerar sina mål.


Läxor som vanligt till torsdag.

Flera börjar vilja läsa mer och då kan man gå över på ett system som kallas en kvart om dagen. Det innebär att man har en liten bok och ett protokoll i sin väska hela tiden och läser en kvart varje dag. Då byter man bok när man själv behöver och får inte ny läxa just på måndagen. Skicka med en lapp om ni tycker det är något för ert barn. Jag har gjort överenskommelser med några på samtalen om detta.


Vi fortsätter i matten med att prata tal och jämföra tal med varandra. Vi kommer att träna på begreppet skillnad.


Nu börjar det bli kallt, se gärna över så att det finns lite extra kläder i lådorna.



Trevlig helg!






Missat veckobrev

Jag var tvungen att skriva veckobrevet i fredags på en annan dator och missade därför att lägga in det på bloggen.
Men här kommer i alla fall information inför v.41

På måndag och tisdag kommer vi att jobba i smågrupper med vårt tema världens barn.
På onsdag är det studiedag och alla barn är lediga från skolan.
Läxorna ska som vanligt vara gjorda till torsdag.

Nu har Charlottenborgsslott startat sin öppna bildverkstad på söndagar, det finns information i tidningen.


Konsert på torsdag

image14

Östgötabandet och en clown besöker oss på torsdag. Det kommer att bli jättekul!

2 394 :-

Så mycket pengar samlade vi ihop på skolan under Skoljoggen. Bra gjort!

RSS 2.0