Mattedag

Här kommer lite bilder från vår mattedag.
Det här är bilder från längdstationen för 2-3:or. De spelar ett spel där man slår tärning, mäter sträckor med linjalen och försöker komma först över hela pappret.










En av uppgifterna på längdstationen var att uppskatta hur högt upp ett fönster satt på ett hus. Man skulle med hjälp av ledtrådar på bilden och referensmått göra rimliga uppskattningar och resonera om det i grupp.



Ordcollage med trafikord

Wordle: trafik Indi


Här kommer några exempel på ordcollage med trafikord som vi i ettan har gjort!

Wordle: trafikord emilia


Wordle: Tindra

Trafiktema


Så här i slutet av terminen jobbar vi med trafiken i våra faddergrupper och i klasserna.
Vi har samlat trafikord och varit på trafikpromenad. I trafikböckerna ritar vi och skriver vi om det vi har sett och pratat om.

Tändsticksproblem

Under vårt vänskapstema jobbade vi med samarbetsövningar i vår matteverkstad. Vid ena tillfället provade vi att lösa tändsticksproblem. Det kräver uthållighet och tålamod vilket visade sig vara nyttig träning. Det första problemet löste en del grupper.


Men det här problemet med fisken som man ska få att simma åt andra hållet genom att flytta tre stickor var betydligt klurigare.



Här har Tindra och Maja löst problemet med 6-hörningen.

Utedag inför Valborgsmässoafton

Fredagen den 29/4 ordnade årskurs 6 med en utedfag för alla kompisgrupper. Vi fick gå runt på olika stationer, prova olika aktiviteter och svara på tipsfrågor. Det var en jättehärlig dag.







Dagen avslutades sedan med lunch utomhus, majbrasa och sång!


RSS 2.0