Discobilder












Veckobrev inför v.48

Vilken trevlig kväll och så kul att så många kunde komma. Barnen hade gjort så mycket fina saker och de var duktiga på att sjunga sina sånger och att ge massage. Tipsfrågorna var kluriga! Det var inte många som hade alla rätt!

Den här veckan har mycket tid använts åt att göra klart inför utställningen och att repetera det vi har jobbat med.

Nästa vecka blir en ”mellanvecka” - en del nya saker kommer att komma igång men vi har fortfarande en del saker att avsluta. Vi ska samla ihop alla våra arbetsblad, tömma våra mappar, spara till portfolio och ta hem en del. Det kommer att bli intensivt på sitt sätt. Varje sak som sparas i portfolion ska visa på elevens utveckling, så det gäller att tänka innan man bestämmer sig. Vi skriver också inträdesbiljetter till portfolion (varje sak som sparas ska ha en inträdesbiljett) för att eleverna ska träna sig i att motivera varför man väljer att spara just det arbetet.

Vi sätter inte igång med nya temagrupper däremot kommer tvåorna att börja med nya läsläxor och nya matteläxor. Läsläxan kommer att bli ett läsestycke i Antons eller Saras årsbok. Mia kommer att gå igenom läxan på tisdagen och sedan har man till torsdagen på sig. Tänk på att läsläxan ska läsas lite varje dag. Vi kommer att läsa upp den i grupp den här gången. Matteläxan är ett litet häfte med uppdrag som ska göras med hjälp av linjal, ett uppdrag / vecka.

Ettorna kommer att fortsätta med småböcker och ”läs och rita”-böcker nu när ordbilderna är klara. Alla har varit jätteduktiga!

På måndag och tisdag nästa vecka är jag på matematikutvecklarkonferens i Växjö, som tur är är det studiedag på tisdagen så då är ju barnen ändå lediga. På måndagen kommer Christoffer att ha hand om samlingen och sedan kommer Eva och Draginja att hitta på något på temapasset. Sist på dagen är det F.A som vanligt!

På onsdag kommer vi att starta med en sagostund i bilioteket som Christine ansvarar för. Den kommer att ha anknytning till julen. Ettorna och tvåorna kommer att gå var för sig och sedan kommer f-klassen att gå efter rasten. När övriga är i bilioteket kommer Mia att köra lite hårdkörning med handstil – det kommer att bli en hel del gemensamma övningar.


Nu drar det ihop sig till advent!







Inför v.47

Hoppas att alla har sett inbjudan till föräldrakvällen på onsdag...

...och givetvis hoppas att vi att många kan komma.

Den här veckan har vi vägt saker på en hushållsvåg, uppskattat om saker väger mer eller mindre än ett kilo, klippt ut saker som man väger eller köper i vikt och gjort gemensamma collage. Det har varit massage och prat om matsmältningsapparaten.

På samlingen i måndags tittade vi på en film om kroppskontroll och sedan har vi tränat balans.

På språktimmen har tvåorna fortsatt med faktatexter och ettorna har läst storbok.

I matteverkstań har ettorna fortsatt med dubbelt och hälften och tvåorna har tränat talkamrater till valfritt tal under tio och fått möjlighet att titta på testen för att kunna korrigera eventuella slarvfel.

På husrådet presenterades ett förslag inför nästa period om att välja grupper man vill jobba i utifrån uppdrag. Det gör vi för att få eleverna lite mer aktiva och att de ska kunna påverka vad de vill jobba med. På enkäten om ansvar och inflytande hade vi lite lågt på att få vara med och planera det vi gör i skolan. Det här blir en förbättringsåtgärd.

Under eget arbete gjorde vi figurer av piprensare som ni får se på onsdag!

Nästa vecka kommer att bli mycket repetition, göra klart och avsluta vårt arbete kring hälsa och livsstil. Vi får läsa igenom målen och se om vi har nått upp till dem.

Vecka 47 är barnrättsvecka och man kommer att göra någon manifestation på torget den 20/11. I dagsläget är det inte planerat att vi ska delta. Vi kommer att nämna att det är men inte jobba så mycket mer med det eftersom vi gjorde mycket under vårt värdegrundstema.

Vi kommer att få en PRAO-elev från Karin Boye-skolan, hon ska vara hos oss i två veckor.

Fredagen den 21/11 är det festlig fredag vilket innebär Disco. Mellan klockan 12.00-13.00 är det dans, lek och popcorn som gäller...

Trevlig helg!







Veckobrev

Så är vi igång igen...


Vi har haft en härlig vecka.


Vi fortsätter vårt arbete med hälsa och livsstil. Den här veckan har vi sett filmer om muskler och skelettet, kondition och styrka. Vi har fått många bra argument till att träna och flera barn praktiserar det på raster - det har varit brottningsmatcher inspirerade av filmerna. Armbrytning har vi också testat på. Vi har pratat om begreppen lätt och tung. ”Fruktarbetet” i materialet från Ica fortsätter också.

På husrådet började eleverna planera lite inför föräldrakvällen den 19/11.


Det startade en ny aktivitet i onsdags; kompisbesök. Det innebär att ett barn /klass får besöka en kompis eller en vuxen på skolan under en dag. Barn kan också få besök och då följer besökaren med den vanliga undervisningen – vi gör inget särskilt. Besöken är mellan 8.30 -12.30 på onsdagar.


Åk 2 har gjort ett enkelt mattetest som alla skolor i Motala kommun gör. Testet kollar framförallt färdigheten att räkna additioner och subtraktioner.


Innan vi gick på lov hade jag skrivit en liten hälsning till barnen där jag uppmanade dem att gå in på bloggen då jag tänkte lägga ut en uppgift under lovet. Två elever har hörsammat uppmaningen men vi vill se fler inlägg...Det får blir extra läxa nästa vecka!


Jakob kommer att jobba lite extra med eleverna i åk 2 några fredagar framöver, vi hade tänkt att börja förra veckan men då var han sjuk. Det kommer att handla om hur man söker fakta på internet. Han kommer att ta några elever i taget.

Fredagstimmen mellan 12.00-13.00 kommer Mia att ha ansvar för. Det känns jättebra.


Läsläxorna fortsätter med en kvart om dagen för åk 2 (tänk på att barnen ska byta bok när de har läst färdigt) och ordbilder eller småböcker för

åk 1. Vi kollar upp allt på torsdagarna så då är det bra om allt finns med.


På måndag är det skolråd!


Föräldramötet med kostchefen var uppskattat i tisdags. Vi kanske kan få lite information från er som var där på föräldrakvällen...


Nästa vecka fortsätter som vanligt. Trevlig helg!




RSS 2.0