Påminnelse

Skolrådet anordnar en "bytardag" då det ska säljas begagnade böcker och spel och där förtjänsten ska gå till nya böcker till skolbiblioteket. Under v.14 ville de ha in saker att sälja - lämna det till oss i skolan!

Veckobrev inför v.14

Inför vecka 14

  

Vi har startat vårt nya miljötema med att försöka förklara begreppet miljö. Vi har pratat om olika typer av miljöer; skogen, staden, skolgården, klassrummet mm. Vi fortsatte vårt resonemang med en diskussion om hur vi ska kunna göra så att just en specifik miljö ska må bra eller hur vi som vistas i just den miljön ska må bra. Det kom många kloka synpunkter. Vi släckte lamporna som en påminnelse inför lördagens "Earth hour" när vi ska släcka lampor och stänga av Tv:n under en timme. Ni har väl inte missat det!

Vi tittade på olika miljöer på Google Earth på datorn - det är enkelt att ladda ner och ha på sin dator hemma. Och det är jättehäftigt att resa runt till olika platser på jorden. Vi passade på att besöka olika världsdelar men hade inte tid att tillfredsställa allas enskilda önskemål på att besöka kända platser, semesterorter eller platser där man känner någon. Så det finns mycket kvar att utforska.

Nästa vecka kommer vi att rikta in oss på vatten!

På måndag är det föräldramöte kl.18.00 - Välkomna!

På torsdagen kommer tandsköterskan för att prata med ettorna!

Läxorna har fungerat bra den här veckan. Jag kommer att skicka hem matteförhöret med ettorna så ser ni hur de klarat av just de talkamraterna som de har haft i läxa. Skriv på med er signatur och skicka tillbaka det till skolan.

Vädret spelar sina spratt med oss - det är alltid bra med lite extra kläder i lådan! 

Nästa vecka ska vi rösta till bokjuryn. Många nya böcker har vi läst, nu ska vi se vilken som är mest populär!

Värmeljusjakten går in på sista versen - den avslutas den 15/4. Men fortfarande finns det möjlighet att lämna in värmeljuskoppar.

  

  

Nu jobbar vi hårt veckan innan påsklovet!


Veckobrev inför v.13


Under veckan som gått har vi hållt på med iktyologi, det betyder att vi "forskat" om fiskar. Alla barn har gjort sin egen fiskbok om varsin fisk. De hänger i fönstret och man får givetvis gå in och läsa om man   vill. I och med detta arbete kan vi namnet på 18 fiskar - det är inte dåligt. Det här har varit Lindas arbetsuppgift från högskolan och hennes sista arbete hos oss. Nu ska hon tillbaka in till universitetet. Vi tackar henne för den här perioden och önskar henne lycka till i framtiden!


Nu kommer vi att fortsätta ett miljöarbete som på sätt och vis knyter an till fiskarna, vi kommer att koncentrera oss på vatten! Målen kommer på måndag!


Vi hade sista passet med  musikskolan i tisdags och nu är det dags för föreställningen Låtbåten på måndag!


På måndag kommer jag att vara borta och Mirsad kommer att jobba i klassen på förmiddagen och sen är det så gott som all personal i huset som följer med till Låtbåten.

Barnen kommer att få åka buss fram och tillbaka till Fokets hus men eftersom föreställningen inte slutar förrän strax innnan ett så räknar vi inte med att vara tillbaka till skolan förrän vid halv två. Behöver ni hämta ert barn klockan ett i stan så måste ni höra av er till skolan eller skicka med en lapp. Det räcker inte med att barnen säger det till oss.



Vi har lite bekymmer med alla hygienartiklar i omklädningsrummet efter gympan. Ni kan väl prata med era barn om huruvida de ska ha duschtvål och schampo med sig - det tar jättelång tid efter gympan med alla olika produkter och det blir också väldigt halt på golvet i duschutrymmet. Vår rekommendation är att man duschar ordentligt efter gympan men att det egenligen inte behövs varken schampo eller duschtvål.


Lite förändringar i schemat blir det under den här perioden. v.13-18.

  • På samlingen kommer vi att förbereda våra utvecklingssamtal.
  • Måndagar och tisdagar efter rast kommer vi att jobba tillsammans med f-klassen när det gäller eget arbete och bild. Grupp 1 och 4 har eget arbete på måndagar, grupp 2 och 3 har bild på måndagar.

Grupp 2 och 3 har eget arbete på tisdagar och grupp 1 och 4 har bild på tisdagar.

  • Simundervisningen tar ett uppehåll nu vilket innebär att åk 2 har gympa på tisdagar också.
  • Jag kommer att ta hand om ettornas läsläxa denna period och alla läxorna kommer att vara till torsdag!
  • Elevens val startade i onsdags - de barn som går till Åsa är inte med denna perioden, utan de går till Åsa.
  • På torsdagar har vi tema hela förmiddagen i 1-2:an, då jobbar både Mia och jag i gruppen och vi får lite mer hel tid för att ev. kunna göra studiebesök.
  • På fredagar kommer Draginja att läsa högläsning mot musiken.
  • Vi kommer att träna huvudräkning på fruktstunden!

NJUT AV VÅRSOLEN!


Sista lektionen med musikskolan

Idag, tisdagen den 17/3 var det sista lektionen med musikskolan inför konserten vi ska åka på på måndag. Vi har fått lära oss två nya sånger som vi ska sjunga på föreställningen, vi har tränat på puls och vi har fått provspela olika instrument. Här är några bilder från förra veckan då vi provade att spela fiol!


                                          

Klicka på bilderna för att se dem i större format!


Inför v.12

Vilken trevlig kväll och vilka duktiga barn!


Vi tycker att vi har en fantastisk

uppslutning på våra kvällar!

Tack alla ni som kommer!



Vi har under veckan sparat till portfoliopärmarna, gjort klart "gammalt" arbete, samlat ihop arbetsblad och tagit hem det som inte ska vara kvar i portfoliopärmen... Det är ett intensivt arbete. Vi har också gjort en självskattning kopplat till periodens mål! De flesta uppfattar att de nått målen, lite si och så med målet om man har lärt sig nya ord och huruvida man skriver med tydlig handstil...


Susanne har gjort två tester på tvåorna den här veckan, ett ordförståelsetest och ett läsförståelsetest.


Onsdag till fredag har jag varit på mentorsutbildning på universitetet  i Linköping och då var det meningen att Linda skulle ha hand om det mesta av undervisningen.


Nästa vecka kommer Linda att ansvara för ett "minitema" som vi kommer att arbeta med under så gott som alla lektioner den veckan. Det är hennes sista vecka hos oss! Det här minitemat gör att schemat inte följs så noga under den veckan, justeringar i schemat och information om  nya perioden kommer nästa vecka.


På måndagen kommer två andra lärarkandidater för att ta del av matteundervisningen hos oss så jag kommer att låna tvåorna från deras F.A - tid. För övrigt kommer de inte att vara så mycket med barnen utan mer med mig.


Vi kommer också att under period 5 ha en position på schemat som heter elevens val, där kommer eleverna att få välja på tre olika aktiviteter som de kan prova på; sykurs, fotokurs och bokcirkel. Grupperna håller sedan på med sin aktivitet i 6 veckor. Elevens val ligger på onsdagmorgon, 8.10-9.10.


Förhandsinformation: Den 30/3 tänker vi bjuda in till ett föräldramöte för bara föräldrar där vi tänker informera om mål, skriftliga omdömen, IUP, fronter och  utvecklingssamtalen. Det kommer en inbjudan med anmälningstalong, men boka redan nu in kvällen i almanackan!



Trevlig helg!


Inför vecka 11

Perioden med tema berättarlust går mot sitt slut...


Den här veckan har vi lyssnat till Carmen. Vi har uppmärksammat World math day - världsmattedagen med att gå en ganska svår tipspromenad med mattefrågor och vi loggade in på world math dayś hemsida och "tävlade" mot andra 7 och 8-åringar i huvudräkning. Nästa år ska vi registrera oss tidigare så att man kan hinna träna....


Här kommer ett ex. på fråga från tipspromenaden: Hur många ben har två hästar, en spindel och en höna sammanlagt?


En extra vilodag fick alla barn på tisdagen då jobbade vi vuxna med hållbar utveckling. Vi hade en mycket bra dag, med många nya idéer.


Vi har jobbat hårt med våra berättelser och de flesta är färdiga.



Under vecka 11 är det dags att avsluta arbetet, utvärdera och se hur det har gått. Har vi nått de mål vi satte upp? Barnen kommer att göra en enkel självskattning kopplat till målen. Vi kommer också att bedöma berättelserna.

Vi ska göra klart pågående arbete, välja ut vad som ska sparas i portfolion och ta hem övrigt material.


Mitt i veckan är det också dags för vår föräldrakväll där barnen läser upp sina berättelser för alla intresserade vuxna! Ni har väl inte glömt att anmäla er! Det ska bli kul att träffas. Barnen har gjort fantastiska sagor och de tränar för fullt på att läsa upp dem. Barnen kommer också att sjunga ett par sånger och vi kommer att besöka vårt fina skolbibliotek.


Ni i åk 2 som inte har lämna in enkäten som handlar om samverkan mellan hem och skola måste lämna in den snarast. Jag skulle egentligen lämnat in dem som idag...


Trevlig helg från oss alla i huset!


Inför v.10

Nu är det stort behov av extra kläder!                  

Det är blött och blaskigt på gården, men det är lätt att torka kläder i torkskåpet om man har ett par extra byxor att ta på under tiden. Fyll gärna på i barnens lådor men tänk på att namna alla kläder.


Lite besök har vi haft under mor- och farförälder veckan. Det är alltid kul med besök och mycket uppskattat av barnen.


Ett uppskattat besök hade vi också av musikskolan i tisdags, tyvärr är det studiedag nästa vecka så det dröjer ända till den 10:e mars innan vi får sjunga tillsammans med dem igen. Vi fick prova att spela instrument också...

Den här musikundervisningen är inför en konsert som vi ska gå på den 23/3.



En tur i pulkabacken gjorde vi på onsdagen!      


Vi skriver på våra sagor för fullt - vilka författare det finns i gruppen...



Inför v. 10


Studiedag på tisdag - alla barn lediga!


På onsdag är det "world math day" och vi tänker uppmärksamma matten lite extra genom att gå en tipspromenad med mattefrågor.


Susanne fortsätter att testa åk 2 på läsning - nu är det H5-prov.


Vi fortsätter att läsa böcker till bokjuryn och vi samlar värmeljuskoppar för fullt...


Skrivargrupper










Här jobbas det på för fullt med berättelse-skrivande!

RSS 2.0