Bilder

           

Här kommer äntligen lite bilder. Det är från bowlingen och från föräldrakvällen i skolskogen.


               

Inför v.18 & 19

Nu har vi plockat skräp, gjort skräpbyggen och ritat och skrivit om allt arbete. Vi har också utvärderat veckan både enskilt och i grupp och redovisat det på klassrådet. De flesta tyckte att det har varit ett roligt arbete och man vill att det ska återkomma, några tyckte att man skulle lägga lite mer tid på att plocka skräp. Vi vuxna tar med oss alla synpunkter till kommande skräpplockarveckor.


På världsbokdagen  i onsdags gick vi en tipspromenad om böcker, det var ganska svåra frågor. Vi passade också på att låna eftersom det inte skulle bli något boklån på torsdagen.


Hälsokvällen samma dag var mycket lyckad. Vi hade ju en underbar kväll med många roliga aktiviteter.


Idag, fredag blev det en improviserad utflykt, då vi fick reda på att man skulle docka ut båtarna nere vid dockan bestämde vi oss för att promenera dit.


På måndag börjar vi vårt nya tema - "att vara barn i Charlottenborg". Vi kommer att jobba gemensamt med temat på tiderna som ligger mellan rast och lunch. Särskild information om läsårets sista period kommer på måndag.


På onsdag blir det ett litet enkelt valborgsmässofirande på skolan. Torsdag och fredag är alla barnen lediga från skolan.


v.19: på tisdagen ska jag göra ett besök på resursskolan Ekenäs på förmiddagen. Vi löser det i huset. Torsdagen den 8/5 ska vi ha en matteförmiddag, alla f-2:or på skolan. Det kommer att vara knep och knåp på skolgården, praktisk matte i skogen och problemlösning i klassrummet.


Ni har väl hört att hela klassen är anmälda till "Festivalen" som anordnas på skolan den 15/5. De ska spela teater - "Petter och hans fyra getter". Det är Gunilla som dragit igång detta på fredagstimmen och det är jättekul!


Frukt på fruktstunden! Vi har svårt att dra gränsen vid vad man ska äta på fruktstunden då det börjar bli allt möjligt i byttor och påsar...därför ber vi er att från och med nu bara skicka med frukt. Anledningen till att vi har fruktstund är ju att vi vill uppmuntra fruktätandet och vi vet att det minskar om vi inte ger tid till det. Fruktstunden är 20-30 minuter varje dag och vi passar ju på att läsa, ha samtalsträning, huvudräkning, ordlekar eller något annat samtidigt. 


Jag skickar med en enkel utvärderingsblankett för utvecklingssamtalen som ni gärna får fylla i. Det är bra för mig att få veta hur ni tycker att samtalen fungerar - får ni reda på det ni vill veta? blir ni lyssnade på? känner sig alla delaktiga? Med hjälp av era synpunkter kan vi tillsammans utveckla samtalen att bli bättre och bättre.


Jag lämnar min mailadress då det kan vara bra för er att nå mig den vägen om det gäller sjukanmälan eller annat; [email protected]


Vi hoppas att den härliga värmen håller i sig åtminstone över helgen!

Trevlig Valborg!


Inför v.17

Dags för skräpplockarvecka!

 

Den här veckan inleddes med ett besök av tandsköterskan ? barnen var jätteduktiga, lyssnade, kommenterade och ställde lite frågor. Alla fick varsin tandborste!

Hon hade också med sig lite information om sockerinnehållet i olika saker (det gröna pappret) som ni får hem idag.

 

Vi har fortsatt arbetet med talkamrater och jobbat med additioner och subtraktioner i talområdet 0-10. Ni upptäckte väl också att jag skickade med en ny matteläxa... det är den lilla boken som gäller nu (minst 2 sidor /vecka).

Vi har också utvärderat våra läsmål (inte med riktigt alla) och jag har skickat hem läsprotokollen så att ni kan ta del av det jag och barnen har pratat om när det gäller läsutvecklingen. De har varit mycket duktiga! Det kommer att bli lite olika med läsläxan i sista perioden, en del kommer att läsa andra kommer att skriva bokstäver. Det kommer också att bli några skrivläxor som anknyter till nästa tema.

Under veckan har vi sparat till portfolio och tömt våra gula mappar och plockat ner teckningar  - nu är det dags för nytt arbete!

 

Vecka 17 är en nationell skräpplockarvecka och givetvis ska vi uppmärksamma det. Vi kommer att under veckan plocka skräp och göra skräpbyggen, parallellt kommer vi att dokumentera det vi gör i en skräplogg genom att skriva och rita.

På tisdagen kommer vi att gå ut och plocka skräp - tänk på oömma kläder! Det kan vara bra med ett par jobbar-handskar!

På klassrådstiden på torsdag kommer vi att utvärdera arbetet.

På onsdagmorgon kommer vi att gå en tipspromenad med anledning av att det är världsbokdagen!

På onsdag går alla elever i skolan mellan klockan 16.00-18.00 också. Då kommer det att handla om kost och hälsa; barnen kommer att gå runt på tre olika stationer i åldersblandade grupper. Vi samlas i klassrummet klockan fyra och slutar där klockan sex!






Veckobrev på måndag!

Eftersom fredagen blev lite annorlunda i och med bowlingen hann jag inte dela ut några veckobrev. De kommer på måndag, men här går det att läsa.

Härligt bowlingpass

I fredags var det så dags för fredagskul - bowling!
Vi hade en mycket trevlig eftermiddag.
Alla var superduktiga. Både när det gällde bowlingen men också när det gällde promenerandet fram och åter. Jag ska försöka lägga ut lite bilder som jag tog med min mobil (kameran hade inga fungerande batterier...).

Inför v.16

Tack till alla som kom på vår föräldrakväll i skolskogen!

Vi i personalen tyckte att det var en mycket trevlig kväll och hoppas att ni också uppskattar vårt enkla sätt att ordna träffar på...


Nu är den här perioden slut men vi har bestämt att inte dra igång nästa arbetsområde förrän v.17  - vi behöver v.16 för att stämma av huruvida vi har nått våra mål samt samla ihop det arbete som gjorts. Vi ska spara till portfolion också!


Vi har som vanligt jobbat med bokstavsarbete och läsning.

På tankeverkstan delade jag ut räknehäften så vi kunde skriva in de olika talens talkamrater. Alla kämpade och var koncentrerade på uppgiften.


På onsdagen kom Lejla till oss som Prao-elev. Hon är jätteduktig och har bland annat lyssnat på alla läsläxor den här veckan!


Den här veckan var det för regnigt och blött på onsdagen så vi valde att vara inne med våra temagrupper - vi började redan då samla ihop och repetera vad det är vi har gjort och vad vi har lärt oss .


När vi går till biblioteket är det många barn som inte vill låna böcker hem. Vi vill att alla barn ska gå med till biblioteket och låna böcker. Det är ju en förmån att kunna få låna böcker med sig hem från skolbiblioteket. Vi uppmuntrar dem att låna minst en bok som de kan läsa själva men sedan får de givetvis låna högläsningsböcker eller faktaböcker med mycket bilder i också. Några lånar bilderböcker som vi kan ha på högläsningen.                  


På klassrådet lämnade barnen förslag på vad de vill göra på fredagskul. De pratade i sina smågrupper först och sedan fick de rösta utifrån allas förslag. Högst på önskelistan står bowling! Vi ska undersöka detta vidare.


Nästa vecka kommer tandsköterskan för att träffa oss i ettan. Hon kommer redan på måndag.


Vi kommer att avsluta "en kvart om dagen" så man läser färdigt den bok man håller på med och så ska vi utvärdera de läsmål som vi satte när perioden började. Läxa i bokstavsboken gäller nästa vecka med. När alla bokstäver är färdigskrivna och man visar mig att man skriver alla bokstäver rätt och prydligt så får man ett litet diplom.


Kom ihåg den 23/4; då är det kvällsjobb för alla elever. Vi ska ha kost och hälsa mellan klockan 16.00-18.00. Alla elever ska närvara!


Eftersom vi kommer att plocka ihop periodens arbete kan det vara bra med en extra kasse i väskan under veckan. Jag vet inte exakt vilken dag man kommer att ta hem sakerna.


                                                                                   Trevlig helg!


En trevlig kväll

Tur med vädret och god uppslutning - det kunde ju knappast bli bättre!
Föräldrakvällen i skolskogen bjöd på en liten tipspromenad med  frågor om allemansrätten och "tysta promenaden" en aktivitet som vi brukar göra när vi är ute. Sedan var det full fart vid grillen och det smakade bra med kvällsmat.

Inför v.15

Vilken innehållsrik vecka!


Det är full fart igen efter lovet...Vi läser och skriver! Dagbokskrivandet på tisdagar tillsammans med förskoleklassen är jättekul och de skriver mer och mer och de flesta vill skriva egna saker och inte skriva av de exempel som jag skriver - det är bra!

På tankeverkstan jobbade vi med talblock och hur man kan hitta olika bilder till samma tal - talkamraterna, vilka två block kan du använda för att bygga talet 10? Alla jobbade mycket flitigt med detta. Vi gjorde lite talundersökningar också, då är det fritt hur man kan uttrycka olika tal.

På bilden gjorde vi vårbilder i sockerlösning. Sockerlösningen kokar man ihop av socker och vatten (dubbelt så mycket socker som vatten) och sen stryker man pappret med lösningen innan man börjar måla. Tips som man kan göra hemma också...Det blir ett riktigt trolleri med färgen!

På utegrupperna stegade vi bland annat runt hela lilla rundan och försökte räkna våra steg - för varje hundra tog man upp en sak och la i handen. Det var svårt! Men alla kämpade koncentrerat. Vi gick också en tyst promenad - det kanske vi kan visa på torsdag!

Det har varit kompisgrupper också. På programmet denna gång stod utelekar. Det var nya lekar på hela gården och full aktivitet.

Nu är alla samtal klara och jag hoppas alla har fått hem den individuella utvecklingsplanen. De målen som vi har kommit överens om är ju det som just ert barn ska jobba lite extra med. Som vanligt sätter vi gemensamma mål för gruppen inför varje nytt arbetsområde.

Vi har tagit emot en ny flicka i klassen. Hon heter Norhan och kommer från Irak. Hon har gått i ettan i Ånge och några veckor hos oss i förberedelseklassen. Nu tycker vi det ska bli kul att hon kommer till oss.

Nästa vecka är sista veckan i den här perioden och vi bjuder in till en föräldrakväll på torsdagen se separat inbjudan som barnen har gjort!

Vi kommer under nästa vecka att ta emot en PRAO-elev från Södra skolan. Det är Deniz storasyster, Leila, som ska vara hos oss från onsdagen den 9/4 och en vecka framåt.

På söndag är det skolsim i simhallen och Filippa i vår klass kommer att delta - ni som har möjlighet kan ju alltid gå och heja fram henne. Tävlingarna börjar halv tio.

Njut av vårvädret om det får bestå över helgen!


Vad vi har gjort i helgen!

Här kommer några kommentarer om vad som har hänt i helgen. Läs vad barnen har skrivit!

RSS 2.0